Coral Island - Dubai

Image

Het project was bedoeld als een luxe resorthotel en een residentiële ontwikkeling van een merk op het World Island-initiatief voor de kust van de stad Dubai. De ontwikkeling met een tropisch thema omvat de vorming van een grote eilandstructuur, die vervolgens wordt verdeeld in twee ongelijke delen door een verschoven smal spoelkanaal. Het kleinere wordt het Hotel Island, een hoogwaardige ontwikkeling in Malediven-stijl met ongeveer honderd afzonderlijke kleine paviljoens die slaapkamersuites bieden - sommige op het land, sommige boven het water en sommige op beide - samen met een hotellodge die gemeenschappelijke diensten biedt (bars, eetzalen, cateringfaciliteiten, enzovoort), een kinderspeelplaats, een gezondheidsspa en een specialiteitenrestaurant.

Het resterende grotere deel is onderverdeeld in het Wooneiland - een ontwikkeling van 83 villa's van zeer hoge kwaliteit, samen met verbindingswegen, parken en tuinen - en het Marina Village, met herenhuizen, appartementen, winkels en restaurants in het beoogde te worden het geanimeerde 'hart' van de ontwikkeling - een concept dat wordt versterkt door de centrale ligging in het totale schema

Coral Island vormt een belangrijk onderdeel van de World Island Development voor de kust van Umm Suqeim, Dubai. The World is opgevat als een reeks onafhankelijke eilanden, gelegen op ongeveer 4 km van de kust van Dubai.

Mijn rol was de Senior Design Architect van de Woonvilla's tijdens mijn werk in het Midden-Oosten.

SR-MLA logo

Architectuur

Neem contact op

De Del 20
6891 AP
Rozendaal

Sinan Asmar
sinan.asmar@sr-mla.nl
+31 (0)6 45 41 45 54

KVK-nummer: 81285523
BTW-nummer: NL003443554B72

Architectenregister LogoBNA logo